Kwaliteit en Maatwerk

Kwekerij

Pulcher betekent  "Mooi" in het Latijn. Dat is waar wij voor staan. Het telen van een mooi, kwaliteitsproduct.

Wij zijn een moderne snij orchideeënkwekerij gespecialiseerd in het produceren van grootbloemige takken Phalaenopsis, gevestigd in Dongen, Noord-Brabant.

In de  1,6 hectare kassen groeien de planten een aantal jaren onder de meest ideale omstandigheden. Een tropisch klimaat wordt nagebootst. Op dit moment staan er circa 15 verschillende rassen in de kwekerij, het grootste percentage hiervan is wit.

De lengte van de orchideeëntak  wordt bepaalt door de lengte van de dagen. Dit is een natuurlijk verschijnsel. Door het gebruik van assimilatiebelichting, kunnen we ook in de winter lange takken realiseren van hoge kwaliteit.

We kweken enkele miljoenen snij-phalaenopsis bloemen per jaar en verkopen deze aan groothandels, exporteurs en retailers die ervoor zorgen dat onze bloemen wereldwijd gekocht worden.

 

Lovingly made by Pulcher

 

Verzorging

De takken die wij telen zijn exclusief gekweekt voor de houdbaarheid op de vaas. Dit betekent dat ze te verwerken zijn in boeketten en arrangementen.
Het is dus belangrijk dat bij verwerking van de takken er altijd een steekbuisje gebruikt wordt (ook in oase).

Houd de bloemen uit direct zonlicht en snijd de steel schuin af en plaats deze in warm water. Zo heeft u een lange tijd plezier van uw phalaenopsis tak.

Meer houdbaarheidstips vindt u op onze verzorgingspagina.

 

Oorsprong

De Phalaenopsis wordt ook wel de Vlinderorchidee genoemd en is oorspronkelijk afkomstig uit de tropische regenwouden van Azië, Nieuw-Guinea en Australië.

Handel

Wij leveren elke dag aan de veiling Flora Holland Naaldwijk. De bloemen zijn per 25 bloemen of per 45 bloemen in een doos verkrijgbaar op de klok.

Via een directe koppeling (VMP) is het beschikbare aanbod beschikbaar in uw verkoopsysteem en/of webshop. Uiteraard is ons aanbod ook dagelijks beschikbaar via Floramondo. Als u meer informatie wilt over een directe VMP Koppeling of een koppeling via Floramondo, neem dan gerust contact met ons op.

 

Maatwerk

Heeft u specifieke wensen? Over aantallen, bloemen per tak, verpakkingswensen.

Wij denken graag met u mee.

Wanneer u voor 7.00 uur 's ochtends bestelt, zorgen wij ervoor dat  de bloemen voor 13.00 uur in Aalsmeer bij u in de box bezorgd worden.
Voor Naaldwijk en Rijnsburg geldt, wanneer u voor 7.00 uur uw bestelling plaatst, de bloemen uiterlijk om 14.00 uur in de box geleverd worden.

Wij werken hiervoor samen met Koeriersdienst Youpost uit Dongen. 

 

Voor maatwerk kunt u ons altijd bellen T: +31(0)6 44 31 84 89 Bart van Gils of mailen.

Voor het complete aanbod verwijzen wij u naar het assortiment.

 

Wij adviseren u om de phalaenopsis koel te bewaren en te vervoeren
Wij raden het ten zeerste af om de phalaenopsis samen met fruit te bewaren en vervoeren. In verband met mogelijke ethyleen schade.

 

Team

Met een team van 12 mensen werken wij iedere dag met liefde in onze kwekerij. Tijd en aandacht zorgen ervoor dat de takken op hun best uitgroeien. Elke bloemstengel wordt met de hand gesneden, de bloemen worden geteld en de ranken worden zorgvuldig en handmatig in de dozen verpakt. Kwaliteit staat voorop.            

Bart van Gils